Yaşam

Üniversitede Sabah 8’e Kadar Uyanmak Zorsa Bu Araştırmayı Öğretmenlerinize Göstermelisiniz!

Üniversitede sabah 08:00 – 09:00 derslerinden nefret eden öğrenciler burada! Bırakın erken uyanmayı, sabahın ilk ışıklarında ders dinlemek çoğumuza kötü bir fikir gibi gelebilir. Nature’da yayınlanan bir makale bizi haklı çıkardı. Araştırmada öğrencilerin akademik başarıları ile derse erken gitme sıklıkları arasında ters orantı olduğu ortaya çıkmıştır.

Yani sabah 8 dersleri ne kadar sıksa akademik başarı o kadar düşük oluyor. Ayrıntılara bakalım…

Sabah 8 dersine uyanmak istemeyenlerin tek sebebi uykusuzluk değil!

Nature’da yayınlanan bir makaleye göre, öğrencilerin sabahın erken saatlerinde derslere girme sıklığı ne kadar yüksekse, uykusuzluk o kadar fazla oluyor.

Sabah saatlerinde derslerin yoğunluğu akademik performansı düşürüyor.

33.818 öğrencinin ders notlarının analizi, sabah derslerini aldıkları gün sayısının not ortalamaları ile negatif ilişkili olduğunu göstermiştir.

Yani, sabah dersleri ne kadar çoksa, başarı o kadar az…

Daha erken ders başlama saatleri, daha kısa uyku ile ilişkilendirilir. Çünkü günümüzde öğrencilerin akıllı telefon, bilgisayar ya da tablet gibi teknolojik cihazlara olan ilgi oranı yüksektir.

Tabloya göre öğrencilerin sabah 8 dersine gelmeleri için en az 7-8 saat uyumaları gerekirken uyku sürelerinin oldukça kısa olduğu görülmektedir.

Araştırmada günümüz kurallarına odaklanan bilim insanları, dijitalleşmenin de etkisiyle öğrencilerin günlük rutinlerinin farklılaştığını vurguluyor.

Yazıyı incelemek isteyenler için adresi buraya bırakıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu